Metselwerk in Pijnacker-Nootdorp

Op zoek naar een bedrijf voor het verzorgen van uw metselwerk? Neem dan eens contact op met MR Onderhoud. We verzorgen vanuit Pijnacker-Nootdorp metselwerk in de nabije omgeving (Berkel, Bleiswijk, Bergschenhoek, Zoetermeer, Delft, Delfgauw, Rotterdam, Den Haag en Rijswijk). Goed metselwerk komt tot stand op basis van ervaring en vakmanschap; beide vindt u bij MR Onderhoud.

Metselwerk

Metselen van gevels, tuinmuren en meer

Als ervaren metselaar kunnen we alle voorkomende metselwerkzaamheden aanbieden. Vaak gaat het om het metselen van een gevel of bijvoorbeeld een tuinmuur. We starten dan met de benodigde voorbereidingen (profielen stellen/ schoren, peil bepalen, draden uitzetten etc.) en vervolgens metselen we de muren in het gewenste verband (halfsteensverband, staand verband, kruisverband). Bij al het metselwerk gaan we uit van de hoogste kwaliteit; we gaan voor vakwerk.

Reparatie metselwerk

Het komt helaas regelmatig voor dat metselwerk beschadigd raakt. Vaak is dat door externe factoren, zoals het weer, maar het kan ook voortkomen uit andere werkzaamheden aan uw woning (bijv. nieuwe dakbedekking). Wij zorgen er graag voor dat het metselwerk wordt gerepareerd en uw pand er weer netjes uit ziet.

Gevelreiniging, -renovatie en -impregnatie

De status van een gevel bepaalt voor een groot deel het aanzicht van uw woning of bedrijfspand. Daarom is het belangrijk om de gevels van een pand goed te onderhouden en indien nodig te renoveren. MR Onderhoud kan voor u de gevels reinigen/ stralen, indien nodig opnieuw voegen en bijvoorbeeld ook impregneren. Door het impregneren van de buitenmuur, worden de poriën van de stenen afgedicht waardoor de buitenmuur geen vocht meer kan opnemen en beschermd is tegen weersinvloeden. Zo voorkomt u dat vocht mogelijk doorslaat naar binnen.

Spouwmuur reinigen

Optrekkend vocht in muren is een vervelend probleem en het is belangrijk om er wat aan te doen. De luchtvochtigheid kan namelijk ongezonde vormen aannemen en ook kan er schimmel ontstaan aan de binnenzijde van de muren. MR Onderhoud kan voor u de spouwmuur reinigen om de problemen met het vocht te verhelpen.

Schoorsteenrenovatie

Doordat een schoorsteen zich vrijwel altijd op het hoogste punt van uw woning bevindt, wordt deze nog meer dan uw gevels blootgesteld aan weersomstandigheden. Het voegwerk van de schoorsteen wordt daar evenals de stenen door aangetast. Een schoorsteen die niet wordt onderhouden, is zodoende vragen om vochtproblemen en lekkage. MR Onderhoud kan u helpen bij het onderhoud van het metselwerk, maar ook bij eventueel benodigde renovatie van de schoorsteen indien nodig.

Uw metselwerk laten verzorgen door MR Onderhoud? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.